«Қазақ ұлттық тағамдарының ерекше тағамдары»
2024 жылғы 20 қыркүйекте Сепе ауылдық кітапханасында «Қазақ ұлттық тағамдарының ерекше тағамдары» шығармашылық фестивалі өтті. Оқушылар қазақтың ұлттық тағамдарының шығу тарихымен танысты.
Көшпелі өмір салты қазақ халқының асханасының негізін ғасырлар бұрын қалады. Қиын климаттық жағдайларда көп энергия қажет болды, сондықтан қазақ асханасында тағамдардың жоғары калориялылығы, ет пен сүттің молдығы басты сипатқа айналды. Қазақтарда гарнир деген түсінік болмаған, етті таза күйінде жеген.Қазіргі қазақ асханасы әртүрлі, тепе-тең және пайдалы тағамдарға толы. Қазақстандағы тағам тек азық қана емес, мәдениеттің бір бөлігі. Дастарханға шақырылған әр қонақ – ерекше құрметке ие, сондықтан оны жақсылап қонақ қылу – қазақтың басты дәстүрлерінің бірі.